Macska TV Híradó

Első magyar macskahíradó!

heti hírek, tanácsok, meglepetések kizárólag macskásoknak

Nevem:
Email címem:

 

Macska TV Blog

A Macska.Tv portál blogja a hazai macskatartók, macskatenyésztők és macskaimádók közösségének.

Macska TV szerk.

A Macska.Tv Blogját a Macska.Tv főszerkesztője, MacskásViki írja.

Várom a javaslatokat és az ötleteket a cikkekkel kapcsolatban! szerkeszto@macska.tv

Friss topikok

A Macska TV-ről mondták...

Macska TV olvasók véleménye:

"Nehezen találtam volna ennél jobb cicaoldalt!!!" (Dorcykaa)

 

"Gratulálok a MacskaTv kitalálóinak és működtetőinek." (Freca)

 

"Nagyon tetszik az oldal, jó ötlet volt, gratulálok." (Kriszti)

 

"Örülök, hogy megtaláltam ezt az oldalt! Sokkal használhatóbb, színvonalasabb, mint a többi, amikkel eddig találkoztam! (janka)"

 

Ezt megnézem magamnak! Tovább a Macska TV-re!

2008.07.01. 17:11 macskatv

Kutya macska barátság? Tippek és trükkök

NYEREMÉNYJÁTÉK!

Sok gazdinak okoz fejfájást, hogy hogyan is szoktassa össze kutyáját és macskáját. Ehhez adunk tippeket.

Kérdés, hogy ki volt előbb a háznál: a kutya vagy a macska? Ha előbbi, akkor általában könnyebb dolgunk lesz, egy kutya ugyanis könnyebben elfogad egy kölyökmacskát, mint egy felnőtt macska egy kiskutyát.

Kutyához a macskát:

Kutyánkat macskánk érkezésekor a biztonság kedvéért tartsuk pórázon, nehogy bármi probléma adódjon még az összeszoktatás előtt. Mint minden barátsághoz, ehhez is idő kell, először elég, ha megszokják egymás látványát, aztán, amikor kellőképpen lenyugodtak, közelebb lehet engedni egymáshoz a két állatot, hadd szokják egymás szagát. Vigyázzunk, hogy cicánk bele ne karmoljon kutyánk orrába, amikor az szaglászni próbálja, mert ez alaposan elronthatja a bimbózó kapcsolatot! Csupán pár hét kell a békés egymás mellett élés kialakulásához, addig legyünk türelemmel.

Macskához a kutyát:

A macskák szeretik a békét és nyugalmat, márpedig ennek vége, ha a házhoz hozunk egy ugra-bugra kiskutyát. Nagyon valószínű, hogy macskánk "halálosan" megsértődik ránk, amiért haza mertünk hozni egy csaholós jószágot. Legjobb, ha külön részt kerítünk el, ahol macskánk a továbbiakban is nyugodtan szunyókálhat, anélkül, hogy kutyánk megzavarná, illetve itt is fontos, hogy adjunk időt a kapcsolatnak, ne akarjuk egyből "egymásnak ereszteni" állatainkat. Engeszteljük ki cicánkat jutalomfalatokkal, illetve foglalkozzunk vele is lehetőség szerint, ne csak az új jövevénnyel. Az etetőtálkájuk legyen külön, úgy, hogy a kutya ne érje el a macska tálját. Erre az óvintézkedésre egy idő után nem is lesz szükség, kedvenceink pedig szépen összeszoknak.

Ha van egy jó tippje a kutya-macska barátságra, szóljon hozzá!

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://macskatv.blog.hu/api/trackback/id/tr18548312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kismacs 2008.07.02. 10:37:19

Sziasztok! Nagyon cuki ez a két kép a cikkhez!!! Nálunk is volt egy kis morgás az elején a kutyánk meg a macskánk között, de mára már tutijók együtt. Az igaz, hogy a blöki a környék macskáit ennek ellenére megugatja és megkergeti, ha van rá lehetősége... csak a miénket fogadja el!

Alex és Lucifer 2008.07.02. 14:08:03

Szia Viki!
Nálunk a fő probléma az, hogy a kutya (Alex) nem igen szereti Lucifert! Úgy néz ki a helyzet, mintha féltékeny lenne! Próbáltuk már megszoktatni vele a cicát, de az lett a vége, hogy vagy bekapta a cica fejét vagy engem karmolt végig a kutya! Állandóan be akarja kapni! Próbáltuk őket összeengedni, vagyis úgy, hogy ültem és az ölemben volt a cica, de akkor is "veszekedés" lett a vége! De addig fogunk próbálkozni, míg sikerül fog!
Amúgy az Alex nagyon cseles kutya:), tudja, ha valami tiltva van neki, azt nem csinálja, inkább a hátunk mögött! Alex ápr. 16-án múlt 1 éves, Lucifer meg ápr. közepén született most! Szóval a cica még elég pici!

Üdv: gazdi

macskatv · http://www.macska.tv 2008.07.02. 14:14:17

Kedves Gazdi!
Egy egy éves kutyus még elég "kajla" - a mi kutyánk is 1 múlt, és eléggé fékezhetetlen, tele van energiával. Eleinte ő is kicsit féltékeny volt a cicánkra, de aztán megszokta. Alex nem csak játszani akar? Hogy-hogy téged karmolt meg - menekülni akart a cica elől (előfordulhat!), vagy csak nem tetszett neki, hogy lefogtad? A cica hogy viselkedik? Fúj és prüszköl? Menekül, pánikol, vagy legalább már ő kezdi megszokni a helyzetet? Drukkolok neked, való igaz, hogy néha nem egyszerű a dolog! Éreztetni kell Alex-szel, hogy attól még hogy új jövevény érkezett a házba, az ő "státusza" nem sérül. Előbb-utóbb úgyis beletörődik a helyzetbe, de addig is legyen egy olyan rész a lakásban vagy a kertben, ahova a cica visszamenekülhet és biztonságban van, ha esetleg elfajul a helyzet. Sok sikert!
Viki

Zsó61 2009.08.06. 15:37:12

Bátor és a cicák!

Sziasztok!

Segítséget és tippeket szeretnék tőletek.Örökbe fogadtunk egy 5 éves labrador kutyust. két cicánk viszont már van.Kergeti a cicákat ők természetesen félnek és menekülnek.Szerintetek valamelyest lehet fegyelmezni a kutyust, hogy ne kergesse ki a világból a cicáinkat.A kutyus 5 éves és az előző gazdáinál voltak cicák, Köszönöm Zsó61
süti beállítások módosítása