Macska TV Híradó

Első magyar macskahíradó!

heti hírek, tanácsok, meglepetések kizárólag macskásoknak

Nevem:
Email címem:

 

Macska TV Blog

A Macska.Tv portál blogja a hazai macskatartók, macskatenyésztők és macskaimádók közösségének.

Macska TV szerk.

A Macska.Tv Blogját a Macska.Tv főszerkesztője, MacskásViki írja.

Várom a javaslatokat és az ötleteket a cikkekkel kapcsolatban! szerkeszto@macska.tv

Friss topikok

A Macska TV-ről mondták...

Macska TV olvasók véleménye:

"Nehezen találtam volna ennél jobb cicaoldalt!!!" (Dorcykaa)

 

"Gratulálok a MacskaTv kitalálóinak és működtetőinek." (Freca)

 

"Nagyon tetszik az oldal, jó ötlet volt, gratulálok." (Kriszti)

 

"Örülök, hogy megtaláltam ezt az oldalt! Sokkal használhatóbb, színvonalasabb, mint a többi, amikkel eddig találkoztam! (janka)"

 

Ezt megnézem magamnak! Tovább a Macska TV-re!

2008.09.18. 11:22 macskatv

Viselkedészavarok cicáknál és lehetséges okaik

cat stressELSŐ MAGYAR MACSKAHÍRADÓ - KAPCSOLD BE A JOBB FELSŐ SAROKBAN!

Alom mellé ürítés? Túlzott idegesség, agresszivitás? Harapdálás, kaparás? A macskák viselkedési problémái kezelhetőek – először is a fizikai okok megszüntetésével, másodszor pedig a fokozatos átneveléssel. Ehhez az átneveléshez szeretnénk cikksorozatunkban segítséget adni az about.com portál macskás írásai közül mazsolázgatva.
Figyelem! Nincsenek rossz macskák, csak alultájékozott gazdik!

Csak kis lépésekben! A túl sok hirtelen jött szabály még jobban összezavarhatja neveletlen/félrenevelt macskánkat. Állítsunk fel fontossági sorrendet a problémák között, és először a legnagyobbat kezeljük. Elsőként a túlzásba vitt figyelemfelhívó viselkedéseket és a lehetséges okokat vesszük sorra.

1. Éjszakai őrület.

A macskák éjszaka aktívak, hiszen ez a vadászat ideje. Egyes macskák azonban kissé túlzásba viszik az aktivitást ilyenkor: hangosan nyávognak, esetleg fel-alá rohangálásukkal nem hagyják aludni a gazdit.

Ha esetleg a nyávogás háton hempergőzéssel párosul, lehetséges, hogy a cicának valamilyen bőrbetegsége van, amit ki kell vizsgáltatni. A bőrproblémát sokszor akár puszta étrendi változás is elmulaszthatja, okozhatja nem megfelelő macskasampon, bolhák, gyógyszerek.

kaja könyörgés2. Könyörgés jutalomfalatokért

A macskák is szenvedhetnek nassolási függőségben! Néha természetesen kaphatnak extra finomságokat, de egy túlsúlyos cicát ne etessünk tovább.

A macskák napjában többször szeretnek kisebb adagokat enni, tehát inkább sokszor etessük kis adagokkal, mint egyszer nagy adag étellel. Az is jó megoldás, ha mindig van a cica előtt egy kis száraztáp (és természetesen víz), konzervet pedig e mellé kaphatnak naponta egyszer-kétszer. Miután megkapta a konzervet, fél óra múlva a maradékot dobjuk ki, nehogy megromoljon.

A cica súlyát ellenőrizzük rendszeresen, ha hízna, akkor vegyünk vissza az adagokból. A túlsúlyt komolyan kell venni, hiszen éveket vesz el kedvencünk életéből!

A túlzott ragaszkodás, folyamatos nyávogás, nem ehető dolgok megrágása és stressz témákért olvass tovább itt!

MesterGazdi szeretnél lenni?

Szólj hozzá!

Címkék: állat macska macskatartás friss és forró


A bejegyzés trackback címe:

https://macskatv.blog.hu/api/trackback/id/tr54669365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása