Macska TV Híradó

Első magyar macskahíradó!

heti hírek, tanácsok, meglepetések kizárólag macskásoknak

Nevem:
Email címem:

 

Macska TV Blog

A Macska.Tv portál blogja a hazai macskatartók, macskatenyésztők és macskaimádók közösségének.

Macska TV szerk.

A Macska.Tv Blogját a Macska.Tv főszerkesztője, MacskásViki írja.

Várom a javaslatokat és az ötleteket a cikkekkel kapcsolatban! szerkeszto@macska.tv

Friss topikok

A Macska TV-ről mondták...

Macska TV olvasók véleménye:

"Nehezen találtam volna ennél jobb cicaoldalt!!!" (Dorcykaa)

 

"Gratulálok a MacskaTv kitalálóinak és működtetőinek." (Freca)

 

"Nagyon tetszik az oldal, jó ötlet volt, gratulálok." (Kriszti)

 

"Örülök, hogy megtaláltam ezt az oldalt! Sokkal használhatóbb, színvonalasabb, mint a többi, amikkel eddig találkoztam! (janka)"

 

Ezt megnézem magamnak! Tovább a Macska TV-re!

2009.04.03. 00:35 macskatv

Macskás Viki


45.jpg

 

 

HALLOTTAD????

Macskás Viki lebukott!

Egy zuginterjúban kikérdezték és mindent kiderítettek róla, ami fontos. Ki ez a Macskás Viki? Ki látta? Ki ismeri?

Macskás Viki, a macskaceleb!

Az első magyar macskamédia főszerkesztőjeként korrupciógyanúba is keveredett: állítólag egy doboz macskanyelvvel Macskás Viki lekenyerezhető!!!!!

Interjú Macskás Vikivel itt olvasható! (Klikk)

 

Szólj hozzá!

Címkék: macska macskás viki


2009.03.26. 14:59 macskatv

Macskákon zugkísérleteznek a budai panelban


kísérletek macskákon

Amellett, hogy az állatvédelem ügye mellett maximálisan kiállunk, mégis, szót kell ejtenünk az interneten terjedő rémhírekről is, melyekkel egyébként elhivatott, de megtévesztett állatvédők körbespammelik az iwiw-et és rengeteg postaládát. Mi a valóságtartalma a rémhíreknek? A Macska TV utánajárt.

Legutóbbi rémhírünk a következő: macskákat kísérleti célokra vesznek át egy budapesti címen. A hirdetés a következőképpen jelent meg internetes apróhirdetési portálokon, és lett továbbküldve állatvédő levelezőlistákra, illetve az iwiw-re:

Rémhír vagy igaz? 

Gyűjtőbe vele!gyors pénz

Magas áron veszek állatkísérleti célokra kandúr, esetleg nőstény macskákat, 5000Ft-ért kandúrt, 3000Ft-ért pedig nőstény macskákat! Átvétel szállítási okok miatt csak március 24-én kedden hajnalban: 4:30tól-6-ig! Csak egészséges macskát veszek át! cím:1037. Budapest, Himző utca (kapucsengő neve - szerk.) 

Mekkora az igazságtartalma a fentieknek? Olvasóink között is voltak, akik szerint igaz a hír, mások pedig erőteljesen vitatták annak valóságtartalmát. Mivel manapság teljesen ingyenesen lehet apróhirdetéseket is feladni,  az is előfordulhat, hogy esetleg valaki haragosát szeretné megviccelni azzal, hogy hajnalban odabolondít pár embert mindenféle kóbor és egyéb macskákkal. De vajon biztosak lehetünk-e ebben?

Zugkísérletek? Olvasd el itt!

Szólj hozzá!


2009.01.20. 21:52 macskatv

Macskahíradó - csak nektek, csak most!

 Elindult ám az első macska tv-s adás!!!

 

Szólj hozzá!


2009.01.20. 21:50 macskatv

Macskák és szerelem

 Szerelmes verseket találtunk macskákkal és egyéb cuki állatokkal vegyítve... mindjárt itt a Valentin-nap, lehet készülni!

Dsc00699

 

Szólj hozzá!


2008.12.25. 11:30 macskatv

Macskarácsony

Karácsony első napja van, köszönt és minden jót kíván egy csíz a csupasz körtefán.

 

http://www.macska.tv/files/olimpia/S7301115.JPG

Karácsony második napja van, köszönt és minden jót kíván két gerle és egy csíz a csupasz körtefán.

 

http://www.macska.tv/files/olimpia/kar%C3%A1csony%202008%20010.jpg

Karácsony harmadik napja van, köszönt és minden jót kíván három veréb -zenész, két gerle és egy csíz a csupasz körtefán.

 

http://www.macska.tv/files/olimpia/h%C3%B3mancs.jpg

Karácsony negyedik napja van, köszönt és minden jót kíván négy nyafka macska, három veréb-zenész, két gerle és egy csíz a csupasz körtefán.

 

http://www.macska.tv/files/olimpia/P1020637%201.jpg

Karácsony ötödik napja van, köszönt és minden jót kíván öt szélkakaska, négy nyafka macska, három veréb-zenész, két gerle és egy csíz a csupasz körtefán.

 

http://www.macska.tv/files/olimpia/Sziszi2008121504.JPG

Karácsony hatodik napja van, köszönt és minden jót kíván hat tyúkanyó, öt szélkakaska, négy nyafka macska, három veréb-zenész, két gerle és egy csíz a csupasz körtefán.

 

http://www.macska.tv/files/olimpia/STP60318.JPG

Karácsony hetedik napja van, köszönt és minden jót kíván hét hattyú, tolla tiszta hó, hat tyúkanyó, öt szélkakaska, négy nyafka macska, három veréb-zenész, két gerle és egy csíz a csupasz körtefán.

 

http://www.macska.tv/files/olimpia/C-alom%20084.jpg

Karácsony nyolcadik napja van, köszönt és minden jót kíván nyolc nyúl a vadász oldalán, hét hattyú, tolla tiszta hó, hat tyúkanyó, öt szélkakaska, négy nyafka macska, három veréb-zenész, két gerle és egy csíz a csupasz körtefán.

 

http://www.macska.tv/files/olimpia/micu%20(3).JPG

Karácsony kilencedik napja van, köszönt és minden jót kíván kilenc kötényes kisleány, nyolc nyúl a vadász oldalán, hét hattyú, tolla tiszta hó, hat tyúkanyó, öt szélkakaska, négy nyafka macska, három veréb-zenész, két gerle és egy csíz a csupasz körtefán.

 

http://www.macska.tv/files/olimpia/IMG_0567.JPG

Karácsony tizedik napja van, köszönt és minden jót kíván tíz tekergő kéményseprő, kilenc kötényes kisleány, nyolc nyúl a vadász oldalán, hét hattyú, tolla tiszta hó, hat tyúkanyó, öt szélkakaska, négy nyafka macska, három veréb-zenész, két gerle és egy csíz a csupasz körtefán.

 

http://www.macska.tv/files/olimpia/HPIM1200.jpg

Karácsony tizenegyedik napja van, köszönt és minden jót kíván tizenegy táncos, tarka úrnő, tíz tekergő kéményseprő, kilenc kötényes kisleány, nyolc nyúl a vadász oldalán, hét hattyú, tolla tiszta hó, hat tyúkanyó, öt szélkakaska, négy nyafka macska, három veréb-zenész, két gerle és egy csíz a csupasz körtefán.

 

http://www.macska.tv/files/olimpia/Fee%20karik.jpg

 Karácsony tizenkettedik napja van, köszönt és minden jót kíván tizenkét ugra-bugra úr, tizenegy táncos, tarka úrnő, tíz tekergő kéményseprő, kilenc kötényes kisleány, nyolc nyúl a vadász oldalán, hét hattyú, tolla tiszta hó, hat tyúkanyó, öt szélkakaska, négy nyafka macska, három veréb-zenész, két gerle és egy csíz a csupasz körtefán.

 

Szólj hozzá!

Címkék: hellókarácsony


2008.12.24. 09:43 macskatv

Boldog Macskarácsonyt!

http://macska.tv/files/u1/xcard.jpg

Szólj hozzá!


2008.12.09. 07:29 macskatv

Hellókarácsony a macskáknak is!

 Macskarácsony 2008

Karácsonyi díszpofozó és szaloncukorszaggató verseny!

 

Macskarácsony

 

Macskarácsony - miért ne?!


Miért ne lehetne a macskáknak is Karácsonya? - ezzel a mottóval rendezzük meg első Macskarácsonyunkat, 
kizárólag a cicák részére!

A verseny célja megtalálni azokat a bajnokokat, akik a legjobban tudnak díszt pofozni, karácsonyfát zíbolni, illetve szaloncukrot szaggatni. Egyszóval azokat a macskeszeket, akik emlékezetessé varázsolják az ünnepeket (is).

Macskarácsony - klikk ide!

1 komment

Címkék: hellókarácsony


2008.12.08. 19:42 macskatv

Elkezdődött a Macskarácsony!

Macskarácsony

Miért ne lehetne a macskáknak is Karácsonya? - ezzel a mottóval rendezzük meg első Macskarácsonyunkat, kizárólag a cicák részére!

A verseny célja megtalálni azokat a bajnokokat, akik a legjobban tudnak díszt pofozni, karácsonyfát zíbolni, illetve szaloncukrot szaggatni. Egyszóval azokat a macskeszeket, akik emlékezetessé varázsolják az ünnepeket (is).

 

 

 

Macskarácsony 2008 - KLIKK IDE!!!

Szólj hozzá!

Címkék: hellókarácsony


2008.12.04. 14:26 macskatv

Mikulás-napi Macskulás

 

Macskulás

December 6-7-ig reggel 10-18 óráig ismét macskakiállítás a Camponában! Az alkalom már csak azért is különleges, mert a macskeszeket egyenesen a Mikulás hozza - azt persze nem tudni, hogy tényleg az Északi-sarkról-e, igazi rénszarvas szánnal.

Ami azonban biztos, hogy 6 éves korig a gyerekeknek ingyenes a belépés, a felnőttek pedig kedvezményesen vásárolhatnak mindenféle Mikulás-ajándékot cicáiknak. Virgácsot adni persze tilos!

A szervező Felis Hungarica Egyesület fergeteges macskakiállítást és macskashow-t ígér. Helyszín a Campona 1. emelete, az Electroworld mellett. Még nincs Karácsony, de a Mikulások már megérkeztek!!!

További infóMacska TV

 

Szólj hozzá!

Címkék: hellókarácsony


2008.11.21. 16:15 macskatv

Játsszunk macskákkal munkaidőben!

Az unalmas irodai hétfő reggeleknek vége! A Macska TV küldetése, hogy akkor is lehessen macskázni, amikor épp nincs a közelben macska!

Mostantól összeszedjük a legjobb macskás játékokat, hogy gyorsabban teljenek a téli szürke órák. Vigyázat! Hangot levenni!

Első négy játékunk között van ügyességi és logikai is.

Az "Íjász macska golf" játékban egy macskát alakíthatunk, akinek egyre nehezebb pályákon kell a céltáblát eltalálnia. Hogy a golfhoz mi köze van a játéknak, arra várjuk a megfejtéseket!

Következő játékunk logikai: ez a Chat Noir, ahol meg kell akadályoznunk, hogy fekete macskánk végleg elkóboroljon a pályáról. Nincs könnyű dolgunk, a szerkeszőségnek is csak sokadjára sikerült teljesíteni a feladatot!

A harmadik játék roppant egyszerű: éhező kóbor macskákat kell hallal etetni. Mivel a macskák vadak, és nem engednek a közelükbe, a halakat csúzlival kell a szájukba juttatni...

Mai utolsó ajánlatunk pedig egy kalandjáték, amellyel elsősorban az angolul, vagy spanyolul tudó olvasók fognak jól szórakozni: ez a Gatuno in Halloween, melyben egy gonosz boszorka által kővé változtatott cicánkat kell felélesztenünk a feladványok segítségével.

Jó szórakozást!

Macska TV-s flash játékok

Szólj hozzá!


2008.11.05. 09:30 macskatv

Macskák segítettek Obama győzelmében

 Macskák Obamáért

 

 A Macska TV ezúton szeretné gratulációját kifejezni a Barack Obama kampányában résztvevő macskáknak!

Ezek a négylábúak időt és energiát nem spórolva agitálták gazdijaikat, hogy szavazzanak a demokrata elnökjelöltre. A képek tanúsága szerint mindent bevetettek: "Fel a mancsokkal Obamáért", "A tuti macskák Obamára szavaznak", "Ha nem Obamára szavazol, belecsinálok a cipődbe" jelszavakat skandálták, és mindenféle kampányfotókon szerepeltek az Ügy érdekében. Az amerikai elnökválasztás eredménye egyértelműen ezen lelkes cirmosoknak köszönhető!

A YouTube-on szintén kibontakozott egyfajta macska-Obama mozgalom. Rengetegen a macskájukkal konzultáltak a szavazás előtt, illetve megtekinthető a "Fekete macskák Obamáért" kampányfilm is, melyben a gazdi elmagyarázza cicájának, hogy nem azért kell Obamára szavaznia, mert ő is fekete... :-)

Ha kíváncsi vagy a kampánymacskákra, kattints ide!

Nézd meg a "Kopasz macskák Obamáért!" kampánydalt és videót!!! 

 

amerikai elnökválasztás, Barack Obama, macskák

 

2 komment

Címkék: macska obama elnökválasztás barack obama


2008.11.04. 12:34 macskatv

12 ország macskái

A Macska TV természetesen ott volt a Camponában tartott, Felis Hungarica által szervezett macskakiállításon. Cukibbnál cukibb cicák a videóban!!!

Szólj hozzá!

Címkék: állat macska macskavideók friss és forró


2008.11.01. 02:02 macskatv

Vérmacskák és Halloween

Nem világválság! Halloween és vérmacskák!!! Kellemes Halloween-t mindenkinek!

1 komment


2008.10.30. 14:40 macskatv

Leo kutya a válságban is hős

Leo kutya az életét adta volna a kiscicákért


Leo a hős kutya

Világválság ide vagy oda, egy kiskutya akkor is hősként viselkedett! Újabb bizonyíték a kutya-macska barátságra!

Négy kiscicáért kockáztatta életét Leo kutya egy kigyulladt melbourne-i házban. A család már kimenekült, de a terrier bent maradt az égő házban, hogy a testével óvja a magatehetetlen négyhetes kiscicákat papírdobozukban múlt szombat éjjel.

Tovább olvasok

Szólj hozzá!

Címkék: állat válság macska világválság


2008.10.28. 10:56 macskatv

Állomásfőnök lett a macska

Tama macskaJapánban akkora válság van, hogy a költséghatékonyság miatt egy macskát tettek meg állomásfőnöknek!!!

 

Vajon melyik vasúti állomásfőnök képes puszta jelenlétével 10%-kal megnövelni a vasút bevételét?

Melyik állomásfőnökről írnak képeskönyvet, amelyből nemzeti bestseller válik?

Melyik állomásfőnököt fényképezi turisták hada minden áldott nap?

Naná, hogy ez csakis egy macska lehet! Bemutatjuk Tama-t!

Tama egészen 8 éves koráig egy teljesen átlagos japán macska életét élte… Mígnem ki nem nevezték egy isten háta mögötti állomás főnökévé (Na jó, nem a világválság miatt, hanem ügyes marketingfogásért - amihez a japánok ugyancsak értenek)!

Az egész egy képeskönyvvel kezdődött, amely Tama-t, mint az állomás macskáját mutatta be. Mivel a japánok macskabolondok, és úgy tartják, hogy a cicák szerencsét hoznak, a könyv egyből kasszasiker lett, és felrajzolta a térképre az addig teljesen ismeretlen Kinokawa állomást. 

Tovább olvasok!

 

Szólj hozzá!

Címkék: válság világválság


2008.10.27. 12:07 macskatv

Világválság! Még a macskák is tépik egymást!!!

birkózás

 

Világválság van, ráadásul még a macskáink is tépik egymást? Hogyan kezeljük a macska-agressziót?


Figyelem! Nincsenek rossz macskák, csak alultájékozott gazdik!

Csak kis lépésekben! A túl sok hirtelen jött szabály még összezavarhatja neveletlen/félrenevelt macskánkat. Állítsunk fel fontossági sorrendet a problémák között, és először a legnagyobbat kezeljük.

Két dudás egy csárdában

„Két dudás nem fér meg egy csárdában” – sokszor ilyen az, amikor két macskát tartunk egy háztartásban. Vannak macskák, akik jól elvannak egymással, számos gazdinak azonban komoly problémát jelenthet a kedvencei között fellépő agresszivitás, ami akár egészen durván elfajulhat.

A macskák közötti agresszió többféle lehet, többek közt lehet félelem-alapú, territoriális, vagy pedig áttételes. A következőkben ezeket a fő agresszió-típusokat vesszük át, hogy legalább macska-téren ne legyen válság...

(Klikk ide)

 

3 komment

Címkék: válság világválság


2008.10.25. 12:55 macskatv

Világválság helyett: Bruce Willis!

Világválság idején a legjobb nyugtatószer cuki macskák nézegetése - például nálunk, a Macska TV-n... :-)

 

Szólj hozzá!

Címkék: válság macska világválság


2008.10.24. 23:01 macskatv

Egy irtó cuki maine coon kölyök

Egy irtó cuki maine coon cica következik, aki éppen a Macska TV-nél nyert cicabútorral ismerkedik.

Vigyázat! A a képek a nyugalom megzavarására alkalmasak, arra késztethetik nézőjüket, hogy azonnal rohanjon - a gazdasági válság ellenére - hasonló példányt beszerezni!

Bekapcsoltad már az első magyar MACSKAHÍRADÓT?! Még neeem???? Klikk ide!

1 komment · 1 trackback

Címkék: állat válság macska friss és forró


2008.10.18. 23:32 macskatv

„SOS! Tépik egymást a macskáim!!!”

 

birkózás


Mit tegyünk, ha két macskánk van, és felerősödik az erőszak és az agresszió a lakásban?!

Két dudás egy csárdában

„Két dudás nem fér meg egy csárdában” – sokszor ilyen az, amikor két macskát tartunk egy háztartásban. Vannak macskák, akik jól elvannak egymással, számos gazdinak azonban komoly problémát jelenthet a kedvencei között fellépő agresszivitás, ami akár egészen durván elfajulhat.

A macskák közötti agresszió többféle lehet, többek közt lehet félelem-alapú, territoriális, vagy pedig áttételes. A következőkben ezeket a fő agresszió-típusokat vesszük át.

Klikk ide a folytatáshoz! 

Feliratkoztál már a Macska Híradóra? Neeem?! A jobb felső sarokban megteheted!!!

 

1 komment


2008.10.13. 15:53 macskatv

Abesszin Mikulás

 Hoppá hoppá!!!! Még csak október vége, de máris itt a Mikulás??? A mellékelt cica a bizonyíték!!!

Szólj hozzá!


2008.10.13. 00:22 macskatv

A macskám egy Porsche!

Egyes macskák Trabantok, mások pedig Porschék?!

Vat iz jor opinyön?

1 komment


2008.10.07. 09:12 macskatv

Az Európa Kutya- és Macskakiállítás képei

A videókat még vágjuk, ízelítőnek fotók a hétvégi Európa Kutya- és Macskakiállításról:
Európa Kutya és Macskakiállítás

Szólj hozzá!


2008.10.05. 10:16 macskatv

Macska TV stand a Hungexpo-n

Bár a honlapunk még mindig nem tökéletes :-) -kissé problémásra sikerült az átköltözésünk, offline üzemmódunk várakozáson felülire sikeredett! Több, mint ötszázan játszottak velünk az Európa Macskakiállítás eddigi három napján. Nemcsak macskások vendégeskedtek  nálunk - mellékelt képen egy patkányka nézett be hozzánk, de hamarosan felkerül videónk is, amiből kiderül: méltán lehetünk büszkék nemcsak macskáinkra, hanem tengerimalacainkra is!

Jön:

Videók:

"Európa Macskakiállítás a Hungexpo-n" - interjú a szervezővel + Best in Show felvételek

"Legyünk büszkék malacainkra" - interjú a Magyar Tengerimalac Klub elnökével

"Macska TV botrányvideó" - sokkoló képek és felvételek

"Macskarambó" - avagy mivel töltik a tenyésztők üres kiállítási perceiket?

"Kopasz cica, kopasz kutya" - interjú a szombati General Best gazdijával

+ lesznek még papagájok, nyuszik, görények és macskák, macskák, MACSKÁK minden mennyiségben!!!

Szólj hozzá!


2008.10.01. 15:03 macskatv

Meghívó a Macska TV-hez!

 

 


kiallitas

 

 

Október 3-5-ig "3 nap a felelős állattartás jegyében" - Európa Kutya- és Macskakiállítás lesz a Hungexpo területén. A Macska TV ez alkalomból offline lesz 3 napra - kivonulunk, forgatunk, sőt! játszunk egy kicsit látogatóinkkal.

Lesznek macska személyiségtesztek, beszélgetések, és nyereményjáték 100.000Ft értékben. Sorsolás minden nap pontban 2-kor standunknál! 

Szerettel várunk mindenkit!

Üdvözlettel,

a Macska TV csapata nevében

Macskás Viki

 

Részletek a rendezvényről a Macskamánia Magyar Macska Egyesület honlapjáról:

3 nap a felelős állattartás jegyében!

2008. október 3-4-5.-én a Hungexpo és a Kincsem Park területén (kb. 110.000 m2-en) Európában egyedülálló három napos rendezvénysorozattal köszöntjük az Állatok Világnapját.
Az FCI-MEOE Európa Kutyakiállításra mintegy 15.000 kutya, az MMME Whiskas Nemzetközi Macskakiállításra közel 500 macska, valamint több mint 1000 féle díszmadár  várhatók. Hazánkban és Európában szinte nincs olyan család, ahol ne tartanának kutyát, macskát, vagy madarat. Sajnos ennek ellenére a lakosság nagy része a mai napig nincs tisztában milyen felelősséggel, kötelezettségekkel jár az állatok tartása. E három napban a kiállítások mellett Európa legnagyobb tudású szakemberei tartanak előadásokat e témákban.

A Macskamánia Magyar Macska Egyesület kiemelten fontosnak tartja a gyerekek, fiatalok nevelését és oktatását. Ezért a rendezvény első napján, október 3-án ingyenessé tesszük a csoportosan érkező diákoknak a belépést. Budapestről és a nagyobb vidéki városokból várjuk az iskolás gyerekeket, hogy állatorvosoktól, tenyésztőktől, neves cégek képviselőitől kapják meg a felvilágosítást, és tanulják meg, mi a feladata egy felelős állattartónak. Várjuk a vak és gyengén látó, mozgássérült gyerekeket is, hiszen számukra egy kutya, cica olyan társ lehet az életben, mely átsegítheti őket a hétköznapok nehézségein. Kiemelt programok biztosítják a kiállítások mellett, hogy a gyerekek legyenek tisztában a felelős állattartás írott és íratlan szabályaival.
A gyerek-macska szituációs programok pedig az állatokkal való helyes viselkedés bemutatására szolgálnak majd. Felelősek vagyunk a mellettünk és velünk élő állatokért, és ezt hazánk és Európa lakosságának csak ilyen nagyszabású rendezvény lebonyolításával tudjuk még jobban érzékeltetni.

Szólj hozzá!


2008.09.24. 23:47 macskatv

Sweet and Sticky -Madonna macskái

Macskás Viki ott volt a bécsi Madonna-koncerten, és megihletődött...

Következzenek Madonna macskái!!!

1. versenyző (beleélős) Sorry:

 

2. versenyző (nosztalgikus) Vogue:

 

 

3. versenyző (ugrálós): "Jump"

 

4. versenyző: "Holiday"

 

Madonna nem sok macskával fényképezkedett, legalábbis nagy sajnálattal vettük tudomásul, hogy a Google nem köpködte ezresével a Madonna-macskás sztárfotókat. Ezt az egyet találtam:

http://farm1.static.flickr.com/22/31021866_010b75042b_m.jpg

 

 

 

 

Szólj hozzá!