Macska TV Híradó

Első magyar macskahíradó!

heti hírek, tanácsok, meglepetések kizárólag macskásoknak

Nevem:
Email címem:

 

Macska TV Blog

A Macska.Tv portál blogja a hazai macskatartók, macskatenyésztők és macskaimádók közösségének.

Macska TV szerk.

A Macska.Tv Blogját a Macska.Tv főszerkesztője, MacskásViki írja.

Várom a javaslatokat és az ötleteket a cikkekkel kapcsolatban! szerkeszto@macska.tv

Friss topikok

A Macska TV-ről mondták...

Macska TV olvasók véleménye:

"Nehezen találtam volna ennél jobb cicaoldalt!!!" (Dorcykaa)

 

"Gratulálok a MacskaTv kitalálóinak és működtetőinek." (Freca)

 

"Nagyon tetszik az oldal, jó ötlet volt, gratulálok." (Kriszti)

 

"Örülök, hogy megtaláltam ezt az oldalt! Sokkal használhatóbb, színvonalasabb, mint a többi, amikkel eddig találkoztam! (janka)"

 

Ezt megnézem magamnak! Tovább a Macska TV-re!

2008.07.04. 08:38 macskatv

A macska, akinek saját webshopja van

NYEREMÉNYJÁTÉK! KLIKK IDE!

Hogyan töltik a napjaikat az ír macskák? Első kézből származó, bennfentes információk!

Honlapján a Cork megyéből származó Cosimo, az Ír macska ízes ír tájszólásban meséli el nemesi származásától kezdve mindennapjait, dicsekedve barátairól, na és persze arról a tényről, hogy őhozzá bizony már verset is írtak. A macska.tv utána érdeklődött Cosimo történetének a gazdinál, Jennifer Ramplingnél.

Nemesi származás

„A Cosimo-sztori körülbelül 16 éve kezdődött, amikor is Cork megyébe költöztünk. Akkoriban a vidéki macskákat általában nem engedték be a lakásba, és látva két, luxuskörülmények között élő, bent tartott macskánk jó dolgát, Cosimo – akit bár rendesen etettek gazdái, de mégiscsak kint kellett aludni - úgy gondolta, hogy inkább velünk kíván élni a továbbiakban. Ezt egy-két, nálunk tett látogatás után hozta nyilvánvalóvá számunkra, ekkor adta neki férjem a Cosimo nevet, merthogy a macskának szerinte volt „valamilyen reneszánsz kisugárzása”. Mivel előző gazdája az O’Sullivan család volt, így lett Cosimo teljes neve de’Medici O’Sullivan. Egyébként mostanra
Írországban sokat változott a macskákhoz való hozzáállás, például a helyi állatorvosok, akik azelőtt kizárólag haszonállatokat, lovakat, teheneket, birkákat gyógyítottak, mostmár cicákat is fogadnak rendelőikben.”

A Cosimo-biznisz

„Az egész webshop-ötlet az „Ír macska” című versemmel kezdődött 1992-ben. Rajzoltam hozzá egy képet, és kéztörlő lett belőle. Nem volt nehéz dolgom, merthogy akkor már férjemmel volt egy textilnyomó vállalkozásunk. Kezdetben csak magunknak készítettük a Cosimo-s törlőket, de az embereknek megtetszett, szóval azóta számos cork-i és Aran szigeteki konyhában megtalálható Cosimo verse.”

Cosimo könyve

„Jelenleg készül Cosimo könyve, amely a kezdetek kezdetétől követi végig a családfáját, attól a ponttól kezdve, hogy az első őst kitiltották Kolombusz Kristóf hajójáról és kitették Írország partjára. A könyv a saját fotóimmal és rajzaimmal lesz illusztrálva, egy-két hónapon belül elkészül.”

Cosimo barátai

„A hírességek Csarnoka” bejegyzésnél a saját és a barátaink macskáinak töltöttem fel a fényképeit. A híres Cosimo néhány éve pusztult el rövid betegség után; nagyon idős volt már. Egyike volt az igazán nagyszerű macskáknak, fantasztikus karakterrel és hatalmas, gyönyörű, csillogó aranyszemekkel. Nagyon örülök, hogy a honlap emléket állít neki.”

 

Cosimo mesél (részlet a honlapról):

„Juhujjj, mi ez, ha nem a gazdi hangja, aki ippeg most hí be a jó kis napsütésről ebédre, ami bizonyára fínom marhavadas lesz! Na de mielőtt elszáguldok és odadörgölném a bajszom a jóasszonyhoz, elmondanék egy-két fejezetet a családi legendáriumomból. A hős és nemes de’Medici-O’Sullivanok régesrégen telepedtek le Cork megyében, azóta rettegi
őket minden apró cincogó szőrpamacs a May pataktól egészen a McCarthyék istállójáig. A de’Mediciek elegáns, büszkehátú világlátott fajta, egyenesen Kolombusz Kristóf tette ki őket a partra Amerika felé menet, ezen a földön ért össze a de’Medici és az O’Sullivan ág. Az eredmény szerény személyemben ölt testet: kemény, erős, jó harcos törzse vagyunk mi a fekete-fehér kandúroknak – nálunk rátermettebb fajtát elképzelni sem tudsz!”

Ki volt a történelmi Cosimo de’ Medici?

Cosimo de' Medici más néven Idősebb Cosimo (Firenze,
1389. szeptember 27.
Careggi, 1464. augusztus 1.),
Firenze
fejedelme,
a Medici-család fejedelmi ágának alapítója volt, ő intézte a pápaság pénzügyeit. Korának minden bizonnyal leggazdagabb embere
volt, nemcsak aranykészletét, hanem bankjának és Európa
valamennyi fontos pénzügyi központjában működő fiókjainak kintlevőségeit tekintve is. Hatalmát a művészet iránti rajongásának kiélésére is felhasználta. Nemcsak megbízásokkal látta el ezeket a művészeket, hanem barátainak is tekintette őket egy olyan korban, amikor foglalkozásukat általában lenézték.Cosimo gyűjtötte az értékes régi kéziratokat, az ügynökei által megszerzett anyag alkotta annak a felbecsülhetetlen érkékű gyűjteménynek az alapját, amelyet unokájáról neveztek el Laurenzianának.

Forrás
és bővebb információ:
Wikipedia

Szólj hozzá!

Címkék: magazin


A bejegyzés trackback címe:

https://macskatv.blog.hu/api/trackback/id/tr74552539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása